Azmarnizam Omar

Licensed Financial Planner. Financial Planning Representative (FPR) - Securities Commission (SC) - eCMSRL/B8401/2018 Shariah Registered Financial Planner from Malaysia Financial Planning Council (MFPC). Advising Personal Financial Plan: - Retirement Planning - Investment Planning - Estate Planning - Risk Planning - Zakat And Tax Planning - Etc For a consultation on financial planning in Malaysia, feel free to communicate with Azmarnizam Omar via phone (60)13 3330595 or email azmarnizam.osa@gmail.com

Ni nasihat untuk pelabur – Secebis pendapat

Semalam sempat lah daku berjumpa dengan sahabat ku yang sekian lama tak ku jumpa. Beliau sebelum ni ada buat pelaburan di ASB sahaja. Beliau cakap “Aku nak stop lah pelaburan kat ASB, sejak dua menjak ni dividen sikit: Daku cakap “Tak perlu stop lah, diversify je” Dalam hati ku, dividen besau-besau yang kau dapat sebelum-sebelum …

Ni nasihat untuk pelabur – Secebis pendapat Read More »

Preferred Trusts Tipu?

Saya menerima banyak pertanyan mengenai preferred trust ini dan hasil dari pertanyaan saya  dari mereka ini saya mendapati bahawa syarikat yang menawarkan skim preferred trust ini beroperasi dari negara jiran. Tambahan lagi keuntungan yang diberikan amat tinggi dan sangat menarik. Previous Next Kita sedia maklum dan tahu mengenai unit trust tetapi preferred trust ini jarang …

Preferred Trusts Tipu? Read More »

Banyak Dapat Duit, Banyak Juga Keluar Duit. 9 Strategi Kewangan Buat Youtuber dan Influencer

Pada pandangan saya, bukan sahaja youtuber @ influencer, yang lama mahu pun yang baru. Juga kepada usahawan tak kira lama atau juga boleh praktik kan apa yang saya kongsikan di sini. Saya kongsikan 9 strategi urus kewangan untuk mereka di atas, supaya tak kerugian. Kata orang tua, kita harus belajar dari yang berpengalaman jadi kita …

Banyak Dapat Duit, Banyak Juga Keluar Duit. 9 Strategi Kewangan Buat Youtuber dan Influencer Read More »

iSLAMIC FINANCIAL PLANNER (IFP) – Syarat-syarat Yang Perlu Difahami Sebelum Enrol

Saya menerima banyak pertanyaan mengenai bagaimana mahu mengambil IFP. Pada artikel saya sebelum ini, tidak saya sentuh secara terperinci syarat-syarat dan bagaimana nak mengambil IFP ini. Di sini saya sediakan satu artikel berkenaan dengan ini supaya bermanfaat. Di bawah ini adalah video saya di youtube mengenai IFP ini. https://youtu.be/CyGCPhYu0RU Apakah itu IFP  IFP adalah singkatan kepada …

iSLAMIC FINANCIAL PLANNER (IFP) – Syarat-syarat Yang Perlu Difahami Sebelum Enrol Read More »

5 Sebab Anda Harus Ambil MORATORIUM

Sejak moratorium diperkenalkan sejak dari tahun lepas, saya menerima banyak pertanyaan adakah perlu kita ambil atau tak. Sehingga moratorium yang kedua ni pun masih lagi ada yang berkira-kira untuk mengambilnya. Selain dari moratorium terdapat lagi beberapa bentuk peluang yang boleh kita manfaat kan dan untuk kita rebut peluang ini sepertu iSinar, iCitra, BPN, GKP dan …

5 Sebab Anda Harus Ambil MORATORIUM Read More »

Private Mandate Quant – Alternatif Private Mandate DDNK

Share on facebook Share on whatsapp Share on twitter Share on linkedin Saya menerima beberapa pelabur yang mencari alternatif kepada Private Mandate DDNK yang bersifat “Global” dengan alasan seperti berikut: 1. “Saya sudah mempunyai private mandate DDNK tetapi mahu kembangkan lagi portfolio kepada private mandate yang lain” 2. “Saya tidak gemar kepada private mandate yang …

Private Mandate Quant – Alternatif Private Mandate DDNK Read More »

× Pertanyaan? Whatsapp je!